André Krul: "Valletta vergelijkbaar met Sparta"

UTRECHT - "FC Utrecht speelt normaal gesproken in de tweede voorronde van de Europa League tegen Valletta FC." Dat zegt André Krul. De voormalig jeugddoelman van FC Urecht, die afgelopen half jaar onder de lat stond bij Spakenburg, is de laatste Nederlander die bij de Maltese topclub werkte.
Krul verwacht dat Valletta een maatje te groot zal zijn voor SS Folgore uit San Marino. "Toen ik bij Valletta speelde, speelden we in de voorronde van de Champions League tegen een club uit Andorra. Thuis wonnen we met 8-0, uit met 1-0. Ik denk dat het niveau van San Marino vergelijkbaar is met Andorra."

SPARTA

Krul schat Valletta hoger in. "Ik denk een beetje vergelijkbaar met een club als Sparta, dus onderin de eredivisie, bovenin de Jupiler League", aldus Krul. "Als Utrecht de vorm vasthoudt van het afgelopen half jaar zijn ze favoriet. Maar ze moeten natuurlijk wel oppassen dat ze niet zo'n zeperd oplopen als in het laatste Europese avontuur, toen ze eruit vlogen tegen een club uit Luxemburg."

HITTE

De grootste tegenstander van FC Utrecht is wellicht niet Valletta FC, maar de hitte. "Het is daar eind juli tussen de 35 en de 40 graden", herinnert Krul zich. "Ik heb zes weken bij Valletta gespeeld, ik heb geen wolk gezien en geen drup regen gevoeld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.