Instellingen

De Randamie is wereldtitel kwijt: "Ik kom sterker terug"

© NOS
UTRECHT - Vechtsportster Germaine de Randamie is haar wereldtitel in de Mixed Martial Arts (MMA) kwijt. De Ultimate Fighting Championship (UFC) heeft besloten om haar de kampioensgordel te ontnemen.
De Utrechtse (33) weigert haar titel in het vedergewicht te verdedigen tegen uitdager Cris 'Cyborg' Justino, omdat de Braziliaanse een dopingverleden heeft. Justino en de Australische Megan Anderson zijn nu aangewezen om op 29 juli uit te maken wie de nieuwe wereldkampioene wordt.
"Ik vernam het besluit via social media. Nu ben ik er eigenlijk heel nuchter onder, maar misschien gaat het later nog knagen", zegt De Randamie tegen RTV Utrecht.
Ze staat nog altijd achter haar besluit. "Ik blijf bij mijn principes. Een aantal weken geleden heb ik de beslissing gemaakt om niet tegen Justino te vechten. Ik moet de consequenties dragen en dat doe ik. Ik sta er nog steeds achter, want doping hoort niet thuis in de sport. Ik ben een fair player en heb nog nooit wat gebruikt. Mijn gezondheid en veiligheid gaan voor alles en ik ben ervan overtuigd dat ik opnieuw wereldkampioen ga worden. Ik heb voor heel hete vuren gestaan in mijn carrière en dit gaat mij niet stoppen."
De Randamie zorgde in februari voor een primeur door als eerste Nederlandse vrouw een MMA-wereldtitel te veroveren. De Utrechtse rekende op punten af met de Amerikaanse Holly Holm. De Randamie werd later gehuldigd in stadion Galgenwaard.
De Utrechtse deelde tegen Holm aan het einde van de tweede en derde ronde na de bel nog enkele klappen uit. Het resulteerde in een officiële waarschuwing van de scheidsrechter, waar het Amerikaanse kamp schreeuwde om puntenaftrek. Holm ging in eerste instantie in beroep, maar trok dit later in.

De Randamie: "Dit gaat mij niet stoppen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.