Spakenburg en DOVO boos op de KNVB

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - De derde divisieclubs Spakenburg en DOVO zijn boos op de voetbalbond KNVB. De zaterdagclubs zijn niet te spreken over de competitie-indeling die ze in Zeist hebben bedacht. De twee clubs moeten het komend seizoen opnemen tegen maarliefst vijf beloftenteams. Het gaat om Jong Almere, Jong FC Groningen, Jong FC Twente, Jong Vitesse en Jong FC Volendam. In de poule met zondagclubs zit alleen Jong De Graafschap.
Volgens DOVO-trainer Gert Kruys slaat de KNVB de plank opnieuw mis, nadat er vorig jaar in de 2e divisie ook al veel problemen waren rond de beloftenelftallen van de profclubs. De penningmeester van de Veenendaalse club houdt volgens Kruys zijn hart vast. "Er zitten daar echt maar twee man en een paardenkop op de tribune", zegt Kruys, "Met alle respect voor de clubs, op uitsupporters hoef je al helemaal niet te rekenen."

ONWIL

Het probleem ligt op dit moment bij de zondagclubs. De amateurverenigingen daar willen volgens Kruys geen van allen de stap naar de zaterdag maken om plaats te maken voor de profclubs. "Daarom heb je nu te maken met een scheve verdeling. We hebben dit aangegeven bij de KNVB, maar het lijkt wel alsof ze de amateurclubs niet serieus nemen."

FAILLIET SYSTEEM

Volgens Spakenburg-trainer John de Wolf heeft de KNVB zich - nog voor de start van het tweede seizoen met de nieuwe voetbalpiramide - al behoorlijk in de nesten gewerkt. Vorig seizoen had hij als trainer van GVVV in de tweede divisie al te maken met een doodgebloede competitie doordat Jong AZ al weken voor het eind kampioen was. De amateurclubs hadden toen een seizoenlang het gevoel nergens om te spelen. "Het probleem heeft zich nu verplaatst naar de 3e divisie zaterdag", zegt De Wolf die wijst op de afspraak dat er niet meer dan vier BVO's in één divisie zouden komen, "Laat die profclubs lekker in een eigen competitie spelen waarin de winnaar promoveert naar de Jupiler League, dan is iedereen tevreden."

Gert Kruys: "De KNVB neemt de clubs niet serieus"
John de Wold: "De voetbalbond heeft zich flink in de nesten gewerkt"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.