Hockeyers na zege op China zeker van WK

UTRECHT/BILTHOVEN - De Nederlandse hockeyers hebben zich donderdag geplaatst voor de wereldtitelstrijd in India van volgend jaar. De na de tegenvallende Olympische Spelen van Rio de Janeiro vernieuwde formatie van bondscoach Max Caldas won in de kwartfinale van de halvefinaleronde van de Hockey World League in Londen overtuigend van China (7-0). Dat was voldoende om de kwalificatie af te dwingen.
De doelpunten kwamen op naam van Kampong-speler Robbert Kemperman, Jonas de Geus, Mirco Pruijser (2), Billy Bakker, Bjorn Kellerman (Kampong) en Tristan Algera. Aanvoerder Bakker speelde zijn 150e interland en maakte zijn 50e doelpunt voor Oranje.
Nederland speelt in de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Engeland en Canada. Argentinië en Maleisië staan in de andere halve eindstrijd.
Robbert Kemperman van het Utrechtse Kampong maakte in het tweede kwart de openingstreffer, na een fraaie combinatie met Valentin Verga. Even later tekende Jonas de Geus voor de 2-0, na een mooie voorzet van Jorrit Croon. Voor de speler van Almere was dat zijn eerste doelpunt als international. "Een mooi moment", sprak hij. "Ik ben hier heel blij mee."
Met soms vloeiend aanvalsspel liep Nederland in het derde kwart verder weg. Pruijser maakte zijn vierde goal van het toernooi, op aangeven van Thierry Brinkman. Vervolgens vierde Bakker zijn jubileumtreffer, opnieuw op aangeven van de Bilthovenaar.
Kampong-speler Kellerman tikte de 5-0 binnen, Algera benutte nog een strafcorner, Pruijser had het slotwoord, 7-0.
Bakker sprak van een topdag. "150e interland, 50e treffer en geplaatst voor het WK. Beter kan het niet! Het was verdiend. We begonnen niet zo goed, maar vanaf het tweede kwart ging het beter. Goede passing, mooie combinaties. We hebben het daarmee snel beslist."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.