Instellingen

UVV-speler Jerremyh Angela in Oranje

UTRECHT - De Nederlandse honkballers doen begin juli met negen debutanten mee aan het World Port Tournament in Rotterdam. Bondscoach Steve Janssen wil met het oog op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio veel jonge internationals ervaring op een hoger niveau laten opdoen. Jerremyh Angela, pitcher van het Utrechtse UVV, is één van de nieuwelingen in Oranje.
Angela speelt College in Amerika. Onlangs sloot hij bij UVV aan in de hoofdklasse. De werper gooide dit seizoen in Utrecht 5.1 innings. Hij gooide een keer drie slag en kreeg gemiddeld 1.69 punten per hele wedstrijd tegen.
Andere debutanten zijn werper Kaj Timmermans, catchers Rowan van Hoek en Max Clarijs, infielders Max Draijer en Kendrick Delima en outfielders Bram Grooten, Nick Peels en Rachid Engelhardt. Ook vaste waarden als Rob Cordemans, Diegomar Markwell en Dwayne Kemp maken deel uit van Oranje, dat meedoet als Team Kingdom of the Netherlands (koninkrijksteam).
Nederland speelt bij het World Port Tournament, dat van 1 tot en met 9 juli wordt gehouden, tegen Cuba, Curaçao, Japan en Taiwan. In 1989 en 1999 won Oranje het toernooi. Twee jaar terug moest Nederland, dat in maart werd uitgeschakeld in de halve eindstrijd van de World Baseball Classic, tijdens de laatste editie van het WPT de titel aan Cuba laten.
Verslaggever Rijk van den Bunt sprak onlangs met Angela in Namen en Rugnummers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.