Spakenburg en DOVO ondertekenen statement tegen beloftenteams

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - Spakenburg en DOVO protesteren tegen de indeling van vijf beloftenteams in de derde divisie zaterdag. Samen met zeven andere amateurverenigingen hebben ze een brief aan de KNVB gestuurd.
De amateurs moeten het komend seizoen opnemen tegen vijf beloftenteams. Het gaat om Jong Almere, Jong FC Groningen, Jong FC Twente, Jong Vitesse en Jong FC Volendam. In de poule met zondagclubs zit alleen Jong De Graafschap.
"Wij gaan absoluut niet akkoord met de voorlopige indeling en voelen ons zwaar benadeeld doordat er maar liefst vijf beloftenteams in onze poule zijn ingedeeld", luidt het bezwaar. "De verhoudingen vergeleken met de tweede divisie en met name de derde divisie zondag zijn op deze manier volkomen weg."

WRANGE VRUCHTEN

Volgens de amateurs heeft de KNVB de wijzigingen doorgedrukt, tegen de wil van een grote meerderheid van de belanghebbende amateurverenigingen. "Daarnaast is er ondanks alle waarschuwingen onvoldoende nagedacht over de consequenties met betrekking tot promotie en degradatie in het afgelopen eerste seizoen van de instroom. Daarmee heeft de KNVB de amateurverenigingen met een groot probleem opgezadeld, waarvan wij als derde divisie zaterdag-verenigingen de wel zeer wrange vruchten plukken."
Mocht de KNVB geen actie ondernemen, dan overwegen de clubs verdere stappen, samen met zes verenigingen die al eerder een brief over de nieuwe opzet hadden gestuurd.

TRAINERS

Gisteren spraken
John de Wolf en Gert Kruys zich al uit tegen de instroom van de jeugdteams. Vorig seizoen had De Wolf als trainer van GVVV in de tweede divisie al te maken met een doodgebloede competitie doordat Jong AZ al weken voor het eind kampioen was.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.