Instellingen

Benefiettoernooi voor Joey Snijders in IJsselstein

AMERSFOORT/VEENENDAAL - In het weekend dat Joey Snijders terugkeert na een revalidatieverblijf van acht weken in de VS, werd in IJsselstein een toernooi georganiseerd om geld op te halen voor zijn behandeling. Dat is nog steeds nodig, omdat Snijders ouder was dan 25 toen hij niet aangeboren hersenletsel opliep. Zijn behandeling wordt daarom niet vergoed.
"Wij waren erg geraakt door het verhaal van de familie Snijders", vertelt Tijmen Stuut van de Stichting Geloofshelden, die al voor het derde jaar een voetbaltoernooi voor een goed doel organiseert. "We wisten direct nadat we bij ze op bezoek waren geweest dat dit het goede doel voor dit jaar moest worden."
Joey Snijders, voormalig voetballer van IJsselmeervogels en GVVV, liep in februari 2015 zwaar hersenletsel op bij een auto-ongeval. Simon Brouwer heeft, ook toen Snijders in de VS zat, regelmatig contact gehouden met zijn voormalig teamgenoot bij GVVV. "Hij maakt nog steeds stapjes. Hij kan bijvoorbeeld steeds beter praten. Eerst gaf hij alleen antwoord op wat je vroeg, nu zegt hij ook zelf dingen."
Erwin Snijders (zie foto) was op de velden van VVIJ en IJFC de vertegenwoordiger van de familie. De oom van Joey trad er op als scheidsrechter. En hij kondigde aan op de afsluitende veiling absoluut iets te gaan kopen. "Want het komt ten goede aan Joey. En dat betekent alles voor me."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.