Instellingen

'Van Emden heeft andere benen nodig'

Jos van Emden, een paar weken geleden nog met champagne in de Giro d'Italia
Jos van Emden, een paar weken geleden nog met champagne in de Giro d'Italia © Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Hij was zondag een van de vele aanvallers in de spetterende finale van het NK wielrennen voor de eliterenners, maar toch reist Jos van Emden niet met een goed gevoel af naar de Tour de France. "Ik kwam ook vandaag niet vooruit", oordeelde de renner van LottoNL-Jumbo hard over zijn eigen optreden. "Op deze manier wordt de tijdrit op de openingsdag van de Ronde van Frankrijk niet veel. Ik heb gewoon slappe poten. Ze zeuren, terwijl ik juist frisheid moet voelen. Om echt goed te presteren heb ik andere benen nodig", zo beklaagde Van Emden, die lid is van De Volharding in Utrecht, zich.
De hardrijder onderscheidde zich op twintig kilometer van het einde door op indrukwekkende wijze een gat te dichten naar de ontsnapte Veenendaler Dylan van Baarle. Hij trok meteen door, maar kreeg kort daarop gezelschap van Pim Ligthart. "En met hem wilde ik niet doorrijden", aldus Van Emden. "Zelfs als Pim superslecht zou zijn geweest, zou ik hem er nooit af hebben kunnen rijden."
Met nog een kleine acht kilometer te gaan, counterde Van Emden opnieuw een vluchter, deze keer Tom Dumoulin. Ook deze ontsnapping hield geen stand. "Het had geen zin met deze twee door te gaan. Wat heb ik aan een podiumplek? Op een kampioenschap tijdrijden heb je nog iets aan een klassering bij de beste drie, in een wegwedstrijd telt er echter een plek: de eerste. In een sprint tegen Tom en Pim zou ik volstrekt kansloos zijn geweest."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.