Instellingen

Houtense doelman Van Leer van Roda JC naar Ajax

HOUTEN - Houtenaar Benjamin van Leer wordt de nieuwe tweede doelman van Ajax. De Amsterdamse club bevestigt de transfer vandaag.
De doelman wordt in Amsterdam de opvolger van Diederik Boer, die volgend seizoen terugkeert naar PEC Zwolle. Hij bereikte woensdagavond al een akkoord over een contract voor vier seizoenen en heeft nu ook de medische keuring doorstaan. De Amsterdammers betalen volgens De Telegraaf 700.000 euro voor de keeper van Roda JC.
De 25-jarige Van Leer begon met voetballen bij SV Houten en kwam via Elinkwijk in de jeugd van PSV terecht. In 2014 belandde hij bij Roda JC, waar hij de afgelopen seizoenen eerste keeper was.
Van Leer reageert op de website van Ajax op zijn transfer. "Ik ben heel blij, trots en heel dankbaar dat ik vanaf vandaag voor deze club mag uitkomen. Voor mij was het meteen duidelijk dat ik naar Ajax wilde. Voor deze club wíl je gewoon spelen. Ik wilde graag met Ajax spelen in plaats van tégen Ajax spelen."
De transfer van Van Leer naar Ajax maakt een einde aan de geruchten dat voormalig FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter tweede doelman zou worden in de Arena.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.