Instellingen

Utrecht-speler Leeuwin gewond na ongeluk, Labyad grijpt scooterrijder

UTRECHT - FC Utrecht-speler Ramon Leeuwin is vanmiddag aangereden door een scooterdief. Het ongeval gebeurde rond 13.15 uur bij trainingscomplex Zoudenbalch van FC Utrecht aan de Koningsweg. De 19-jarige scooterrijder is aangehouden door de politie.
De traumahelikopter is uitgerukt om medische assistentie te verlenen. De speler is per ambulance afgevoerd naar het Universitair Medisch Centrum. Volgens een woordvoerder van de club is hij bij bewustzijn, maar moest hij wel gestabiliseerd worden.
Volgens een woordvoerder van politie reed de scooterrijder met hoge snelheid op een pad bij het terrein. Bij het zien van een toevallig passerende politieagent maakte hij rechtsomkeert.
Daarna reed hij Leeuwin aan, waarbij beide mannen ten val kwamen. De verdachte ging er te voet vandoor, maar de selectiespelers lieten het er niet bij zitten en zetten de achtervolging in.

HELD LABYAD

Een ooggetuige meldt dat de jonge scooterrijder met zo'n 80 à 100 kilometer per uur langs het complex was gereden. Leeuwin had hem daarbij tot rust gemaand. Toen de verdediger wegliep is hij in zijn rug gereden.
De scooterdief probeerde te ontkomen door in een sloot te springen. FC Utrecht-middenvelder Zakaria Labyad zou achter hem aan zijn gesprongen en heeft de man kunnen aanhouden.
Telegraaf-verslaggever Jeroen Kapteijns meldde de aanrijding op Twitter. Volgens de journalist is de scooterrijder ook naar het ziekenhuis vervoerd.
De politie heeft de gestolen scooter in beslag genomen.

JONGE FAN

Enkele seconden voor de aanrijding zou
nog op de foto zijn gegaan met een jonge fan. De fotograaf, toevallig ambulanceverpleegkundige, schoot gelijk te hulp, aldus de supportersvereniging op Twitter. "Sem is geschrokken, maar ongedeerd. Janssen (Willem, red.) is met hem gaan voetballen en hij mocht een spelletje spelen op de telefoon van Labyad."

TRAININGSKAMP

Het lijkt gezien de ernst van het ongeval onwaarschijnlijk dat Leeuwin morgen mee kan reizen naar het trainingskamp van FC Utrecht in Oostenrijk. De oefenstage gaat voor de rest van de selectie wel gewoon door.

Een ooggetuige doet live verslag.
Tv-item over het bizarre scooterongeluk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.