Van Emden ziet af van WK tijdrijden

UTRECHT - Jos van Emden heeft in overleg met bondscoach Thorwald Veneberg besloten af te zien van deelname aan het wereldkampioenschap tijdrijden in Noorwegen. Het parcours in Bergen is volgens de LottoNL-Jumbo-renner van de Volharding in Utrecht te zwaar.
"Ik had best ambitie om te vlammen op het WK, maar Thorwald is de omloop gaan bekijken en zijn bevindingen waren voldoende om te zeggen dat ik daar geen schijn van kans maak", zei Van Emden, die vorig jaar nog achtste werd op het WK.
"De laatste drie kilometer naar de aankomst hebben een stijgingspercentage van negen procent. Dat wordt hem echt niet voor mij. Het is het wereldkampioenschap, niet een Nederlandse titel waar het om gaat," aldus Van Emden.
"Als het super zou gaan met me, zou ik wellicht de vijfde tijd hebben aan de voet van de klim. Nou, dan weet ik dat ik aan de meet twintigste of zo ben. Het heeft geen zin. Ik heb Veneberg gezegd dat hij beter iemand als Stef Clement kan meenemen. Die rijdt dit seizoen super en zeker drie keer zo hard bergop", besluit de renner.
De wereldtitelstrijd tijdrijden voor mannen is woensdag 20 september.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.