Emanuelson wil het plezier terugkrijgen

UTRECHT - Urby Emanuelson wil bij FC Utrecht het plezier in voetballen terugkrijgen. De 31-jarige oud international verpieterde de laatste jaren op banken en tribunes van clubs als AS Roma, Atalanta Bergamo, Hellas Verona en Sheffield Wednesday. Sinds 2013 speelde hij welgeteld 36 competitieduels.
"Ik heb een paar foute keuzes gemaakt", zegt de oud Ajacied tegen RTV Utrecht. "Ik heb niet het idee dat het aan mijn kwaliteiten ligt dat ik weinig heb gespeeld." Vorige week kreeg de linkspoot de uitnodiging om mee te gaan op trainingskamp in oostenrijk. "Toen die vraag kwam, heb ik geen moment getwijfeld", aldus Emanuelson. "De trainer liet weten dat hij een dynamische speelstijl voorstaat. Nou ik, ben een dynamische speler."
De 31-jarige Amsterdammer is één van de ervaren rotten in de spelersgroep van FC Utrecht. "Dat merk je meteen. De jonkies stellen allerlei vragen. Het si mooi als je ze dan op weg mag helpen."
Of Emanuelson donderdag al mag debuteren in de Europa Leaguewedstrijd tegen Valletta is nog onduidelijk. De UEFA moet hem nog speelgerechtigd verklaren.
Eerder op maandag contracteerde FC Utrecht ook al Dario Dumic. Hij komt over van NEC.

Urby Emanuelson in gesprek met Bert Kous

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.