Instellingen

Ten Hag voor Malta: Troupée niet, Brama en Leeuwin twijfel

© ANP
UTRECHT - De eerste Europese wedstrijd van FC Utrecht tegen Valletta FC komt te vroeg voor Giovanni Troupée. De rechterverdediger is hersteld van een blessure, maar trainde pas maandag voor het eerst met de groep mee.
Ook Wout Brama is waarschijnlijk niet inzetbaar, zegt trainer Erik ten Hag. "Maar ik heb een kleine hoop dat hij er toch bij kan zijn." Dat geldt ook voor Ramon Leeuwin, die anderhalve week geleden gewond raakte toen hij op het trainingscomplex werd aangereden door een scooter. "Ramon heeft een week gemist, maar hij is weer bij. Hopelijk kan hij aanhaken", aldus Ten Hag.

EMANUELSON

Of de nieuwe aanwinst Urby Emanuelson in actie komt, is nog de vraag. "Hij is nog niet speelgerechtigd", stelt Ten Hag. "Bovendien is hij nog niet fit genoeg om 90 minuten te kunnen spelen."

GESLEPEN

Valletta FC is een ervaren ploeg met veel dertigers. "Geslepen", noemt Ten Hag het elftal, dat volgens oud Valletta en Spakenburg-doelman
qua niveau te vergelijken is met Sparta of NAC. "Ik denk dat dat wel klopt", zegt Ten Hag, die de Maltezers uitgebreid heeft laten analyseren.

FITTER

"Het is reëel om te veronderstellen dat wij een ronde verder kunnen komen, maar zij hebben al twee Europese wedstrijden in de benen. Ze zijn dus conditioneel iets verder dan wij", stelt de trainer van FC Utrecht vast. "Wij hebben ons in Oostenrijk zo goed mogelijk voorbereid. Het is nu zaak de plannen goed uit te voeren, dan moeten we verder kunnen komen."

MIFSUD

De bekendste speler van Valletta is Michael Mifsud. De 36-jarige international speelde in Engeland voor Coventry City en Barnsley. In de derde ronde van de FA Cup van 2007 scoorde Mifsud beide doelpunten voor Coventry toen die ploeg Manchester United met 2-0 versloeg.

SELECTIE

De selectie van Valletta bestaat uit overwegend Maltese spelers, aangevuld met twee Argentijnen, een Braziliaan, een Italiaan en een Nigeriaan. Trainer is Zoran Popovic. De 51-jarige Serviër begint aan zijn eerste seizoen bij de 23-voudig landskampioen. Hij was eerder coach in de hoogste liga's van Servië, Koeweit, Jordanië en Oman.


Erik ten Hag over Valletta

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.