Beste Tour-klassering ooit voor Groenewegen

ABCOUDE - Dylan Groenewegen is in de tiende etappe van de Tour de France op het podium geëindigd. De inwoner van Abcoude werd derde, zijn beste resultaat tot nu toe.
Bij de drie eerdere sprintetappes werd Groenewegen twee keer zesde en één keer vijfde. Bij de Tour van vorig jaar was plek vier zijn beste resultaat.
Duitser Marcel Kittel boekte in de massasprint alweer zijn vierde dagzege van deze Tour. John Degenkolb werd tweede. Dylan van Baarle uit Veenendaal pakte een extra rustdag mee, hij finishte in de buik van het peloton.
De etappe na de eerste rustdag voltrok zich volgens een voorspelbaar scenario. Vluchters Elle Gesbert en Yoann Offredo reden een paar minuten vooruit, om ruim voor de finish te worden teruggepakt.

SNELLER DAN KITTEL

"Ik heb vrij kunnen sprinten, dat is een pluspunt. Maar ik zat niet in de goede positie voor de overwinning. Ik kwam als veertiende ofzo door de laatste bocht. Dan weet je dat je te ver zit", vertelde Groenewegen die, zo wisten de cijferaars van de Tour te melden, opnieuw de hoogste topsnelheid had bereikt: 70,02 kilometer per uur tegen 69,66 voor Kittel.
Groenewegen was iets meer dan een kilometer voor de streep zijn 'treintje' kwijtgeraakt. "Het was chaos, zoals altijd", vertelde hij. "Ik denk dat geen enkele ploeg het perfect deed. Ik ben na die bocht meteen gaan sprinten, maar ik moest van ver komen. Ik weet niet of me dat de overwinning heeft gekost. Kittel is ook heel sterk, die klop je niet zomaar. We blijven het proberen. Derde is een leuk resultaat, maar we willen meer. Het gaat om winnen. Ik weet dat ik in orde ben. We zijn op de goede weg."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.