Instellingen

Groenewegen sprint naar tweede plek in Tour-etappe

ABCOUDE/PROVINCIE UTRECHT - Sprinter Dylan Groenewegen uit Abcoude is vandaag als tweede geëindigd in de elfde etappe van de Tour de France. Het is zijn beste prestatie ooit in een Tour-rit.
De 203,5 kilometer lange etappe tussen Eymet en Pau eindigde zoals verwacht in een massasprint. Daarin kwam Groenewegen nog bijna langszij bij Marcel Kittel, maar de Duitser wist toch vrij eenvoudig zijn vijfde zege te pakken. Edvald Boasson Hagen finishte als derde.

STERKSTE

"Ik zat goed, in het wiel van Kittel, maar ik kwam er niet langs. Ik ben op waarde geklopt'', zei Groenewegen bij de NOS nadat hij als tweede was gefinisht.
"Als ploeg hebben we vandaag heel sterk gereden, ik ben ver gekomen", vertelde Groenewegen die op 350 meter voor de streep de sprint wilde inzetten vanuit het wiel van Kittel. ,,Helaas ging hij precies op hetzelfde moment aan en viel hij niet stil. Normaal gebeurt dat wel, maar hij is gewoon de beste. Ik heb in ieder geval vrij kunnen sprinten. Als iemand dan beter is, heb ik daar vrede mee. Je moet hopen op een foutje en nu tevreden zijn met het maximaal haalbare vandaag.''
Gisteren sprintte de 24-jarige renner naar een derde plek in de daguitslag.
PYRENEEËN
Pas 400 meter voor de streep slaagde het peloton erin de ontsnapte Pool Maciej Bodnar te achterhalen. De Brit Chris Froome zag zijn leidende positie niet in gevaar komen. Donderdag is geen goede dag voor Groenewegen, dan volgt de eerste van twee Pyreneeënritten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.