Even voorstellen: de Utrechtse dames in de EK-selectie

PROVINCIE UTRECHT - In de selectie voor het Nederlands elftal voor vrouwen zijn drie spelers opgenomen die het Utrechtse gras door en door kennen. Tijdens het EK dat zondag van start gaat in Stadion Galgenwaard komen ze in actie. RTV Utrecht stelt hen voor.

SARI VAN VEENENDAAL

Ze won twee keer de KNVB-beker en werd vier keer landskampioen met FC Twente. De 27-jarige doelvrouw is geboren in Nieuwegein en de eerste keer dat ze in een hoek dook was bij VSV Vreeswijk. Na een korte tijd bij SV Saestum in Zeist gaat ze voor twee seizoenen naar FC Utrecht.
Maar haar echte succes beleeft ze van 2010 tot 2015 in Enschede. Vier keer op rij pakt ze de landstitel (2011 tot 2015) en in 2010 en 2014 ook de KNVB-beker.
Bij het Nederlands elftal speelt ze sinds 2011 en heeft inmiddels een flink aantal interlands in de handschoenen. De Eredivisie heeft ze inmiddels verlaten voor de Engelse competitie. Ze staat nu onder de lat van Arsenal houdt en niet zonder succes: vorig jaar won ze de FA Women's Cup.

ANGELA CHRIST

Angela komt niet uit de provincie Utrecht maar een groot deel van haar voetbalcarrière speelt zich wel op Utrechtse velden af. In 2004 komt de keepster voor drie seizoenen naar SV Saestum.
Een fijne transfer voor de club uit Zeist, want met haar komst halen ze de 'beste keeper' van de hoofdklasse binnen. Die titel weet ze te houden in haar eerste jaar bij SV Saestum weet ze de titel voor de tweede keer op te eisen. Ze wordt twee keer landskampioen met Saestum.
Na een paar jaar vertrekt ze naar FC Utrecht. Daar blijft ze vijf jaar en vertrekt met twee prijzen (Supercup in 2010 en de KNVB-beker in 2010) en drie keer de titel 'beste keeper' van de Eredivisie naar PSV in haar geboortestad Eindhoven.

SHANICE VAN DE SANDEN

Als Dafne Schippers tegen een willekeurige regiogenoot moet sprinten maakt misschien alleen Shanice van de Sanden enige kans. De KNVB prijst Shanice om haar snelheid en dat maakt haar voor haar tegenstanders levensgevaarlijk.
Ze is een aanvaller in hart en nieren en ze debuteert al op 16-jarige leeftijd in het Nederlands elftal. Ze speelt bij de amateurs van VVIJ in IJsselstein en doorloopt dan een bekende route: van SV Seastum naar FC Utrecht. Met de FC wint ze de KNVB-beker.
Na dat avontuur vertrekt ze naar FC Twente waarmee ze de BeNe League wint (een Nederlands/Belgische competitie), drie keer het Nederlands kampioenschap en een keer de KNVB-beker. Inmiddels scoort ze nu een jaar doelpunten bij Liverpool in Engeland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.