Instellingen

Supporters klaar voor de wedstrijd: volop genieten in de zon!

UTRECHT - De FC Utrecht-supporters op Malta zijn helemaal klaar voor de Europa League-wedstrijd van vanavond. Ze genieten vandaag volop van de terrassen op het eiland, voordat de wedstrijd tegen Valletta straks om 19.30 uur begint. Een live verslag daarvan is te horen op Radio M Utrecht en via een speciaal live-blog.
Joost en Shelly uit Nieuwegein zijn twee van de meer dan 200 Utrechtse supporters. Ze zijn er al bijna een week. "Wij hebben de eerste wedstrijd afgewacht en toen werd het 2-0 voor Valetta. Toen dachten we 's avonds om 22.30 uur: we gaan boeken! Soms moet je even gokken en deze pakte goed uit!"

AANDENKEN

De twee hebben al veel van het eiland gezien en kwamen ook de voorzitter van Valetta tegen en die gaf ze ook nog wat mee. "Ik kreeg een beker van hem, met daarmee de wedstrijd erop. Die had hij zelf laten maken."
Ook kregen ze een vaantje en een wedstrijdshirtje van Valletta. Volgens Joost gaat het om een mooi aandenken aan een wedstrijd die gewonnen gaat worden.

SUPPORTER VAN VALLETTA

Er zijn om precies te zijn 244 supporters afgereisd naar het land in de Middellandse zee. Valletta-supporter Daniël verkoopt boottochtjes op het eiland en is blij met die extra toeristen. Hij is hoopvol over een goede afloop voor zijn club.
"Want onze mentaliteit als we dit soort teams treffen, zorgde ervoor dat we vroeger altijd verloren. Dat is niet goed, je moet inzet tonen. Ik denk dat we gelijkspelen en anders misschien wel winnen", zo zei hij tegen RTV Utrecht-verslaggever Mark van der Wel.

EMANUELSON

Daniël heeft zich goed in FC Utrecht verdiept. "Ik ken die ene jongen die er net bij is gekomen. Hij speelde ook voor AC Milan. Emanuelson. Hij zit er net bij."
Daniel verkocht vandaag geen boottripjes aan de Utrecht-supporters, want die drinken liever biertjes op het terras voordat ze straks het stadion gaan.

STADION

Volgens verslaggever Mark van der Wel zijn er overigens ook supporters die de wedstrijd niet in het stadion mogen zien. "Er zijn wel degelijk supporters die de club liever niet ziet op Malta. Die mogen het stadion niet in, ik hoop maar dat het goed gaat", meldt hij via Twitter.

"Hoop dat we winnen is er"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.