FC Utrecht komt niet verder dan 0-0 tegen Valletta

UTRECHT - In een rommelige wedstrijd is het FC Utrecht niet gelukt te winnen van Valletta FC. De eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League eindigde in 0-0. Op het hobbelige veld had de ploeg van Erik ten Hag moeite om het spel te maken. Het aantal kansen was dan ook op één hand te tellen.

ZWARE OMSTANDIGHEDEN

De spelers van Utrecht leken last te hebben van de zware omstandigheden op Malta. Thuisclub Valletta was nog het dichtst bij een doelpunt in het eerste bedrijf, maar David Jensen stond tot tweemaal toe op zijn post op pogingen van Romeu en Velasco. FC Utrecht zette daar weinig tegenover. In de 34e minuut werd er door de Utrecht-supporters aandacht besteed aan de droevige situatie rondom Abdelhak Nouri. De jonge Ajacied werd luidkeels toegezongen.

ROMMELIG

Dat het warm was had ook invloed op de tactische bespreking van Erik ten Hag in de rust. Met natte handdoeken in nek zaten de spelers buiten op bankjes te luisteren naar de aanwijzingen van de trainer. De tweede helft begon rommelig. Utrecht kreeg na een paar minuten een kans via Sean Klaiber die over rechts doorbrak en op keeper Bonello schoot. Het was daarna lang wachten op het volgende hoogtepunt. Tien minuten voor tijd maakte Urby Emanuelson zijn debuut voor de FC, maar ook hij kon niks aan de 0-0 stand veranderen.

RETURN

Volgende week donderdag treffen FC Utrecht en Valletta elkaar weer. De wedstrijd wordt gespeeld in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. Stadion Galgenwaard wordt dan het EK vrouwenvoetbal gespeeld. De ploeg van Erik ten Hag moet winnen om zich te plaatsen voor de derde voorronde van de Europa League.

Janssen:'Voetbal komt dan op de tweede plaats'
Labyad:'Misschien dat Nouri dat wel nooit meer kan'