Janssen over Nouri: "Voetbal komt dan op de tweede plek"

UTRECHT - De voetbalwereld stond vandaag stil bij de situatie rondom Ajax-speler Abdelhak Nouri. Ook tijdens de wedstrijd Valletta - FC Utrecht waren er verschillende steunbetuigingen aan het adres van de jonge voetballer. Nouri (20) zakte afgelopen zaterdag in elkaar als gevolg van hartritmestoornissen tijdens een oefenduel in Oostenrijk tussen Ajax en Werder Bremen. Zo vond aanvoerder Willem Janssen het dan ook ongepast om het na de wedstrijd over voetbal te hebben.

HARDE KLAP

"Bij ons als groep is het nieuws rondom de situatie van Nouri hard aangekomen. Een aantal jongens uit de selectie kent hem persoonlijk", zegt Janssen tegen RTV Utrecht. Zakaria Labyad vindt dat de spelers van Utrecht zich gelukkig mogen prijzen dat ze de wedstrijd mochten spelen. "Misschien dat Nouri dat wel nooit meer kan."

AYOUB

Labyad spreekt ook zijn bewondering uit voor ploeggenoot Yassin Ayoub. "Met name op Yassin Ayoub ben ik echt trots. Hij kent Nouri al van jongs af aan. Yassin heeft er echt mee gezeten, vandaar dat ik echt trots op hem ben.

STEUN

Tijdens de opkomst kwamen de spelers hand in hand het veld op om hun steun te uitten aan Nouri. In de 34e minuut werd de Ajacied een minuut lang toegezongen door de supporters in het uitvak. Nouri droeg bij Ajax het rugnummer 34. "Het is fantastisch dat zij dat doen, ondanks de rivaliteit. Je moet je eigen trots opzij schuiven", sluit Labyad af.


Janssen:'Vandaag moeten we helemaal niet over voetbal praten'
Labyad:'Trots op Yassin Ayoub'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.