Honderden Oranjefans bij stadion Galgenwaard

UTRECHT - Utrecht maakt zich op voor de start van het EK Vrouwenvoetbal. Vanmiddag zijn honderden Oranjefans van de Neude in een oranje lint naar stadion Galgenwaard gelopen voor de openingswedstrijd Nederland - Noorwegen.
Honderden Oranjefans verzamelden zich vanaf 11.00 uur op de Neude. Op het podium trad het Feestteam op en ook de terrassen waren goed gevuld met oranje geklede voetbalsupporters.
Wie geen kaartje heeft voor de wedstrijd, kan op de Neude blijven en de wedstrijd daar volgen op een groot scherm. De komende dagen zullen alle wedstrijden van Oranje hier te volgen zijn. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen in ieder geval wel in het stadion aanwezig zijn.

STRENGE CONTROLES

Wie vanochtend het terrein van stadion Galgenwaard in Utrecht op wilde, werd onderworpen aan een strenge controle. Zo is de parkeerplaats niet toegankelijk voor wie geen accreditatie heeft en worden alle tassen bij de ingang van het stadion uitgebreid geïnspecteerd.
Eerder werden ook al allerlei veiligheidsmaatregelen aangekondigd. Zo worden straten afgesloten, zijn er strenge controles bij het stadion en mensen mogen preventief gefouilleerd worden. Terreurgroep IS plaatste in een chatkanaal een oproep om een aanslag te plegen tijdens het toernooi. Maar volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding zijn er geen aanwijzingen voor een concrete dreiging.
Maar Burgemeester Van Zanen neemt het zekere voor het onzekere. Met zichtbare en onzichtbare maatregelen kan het evenement volgens Van Zanen feestelijk blijven verlopen.

UTRECHTSE DAMES

Aan het toernooi dat tot en met 6 augustus duurt doen in totaal zestien teams mee. In de selectie van Oranje zitten drie speelsters die het Utrechtse gras door en door kennen. Sari van Veenendaal, Angela Christ en Shanice van de Sanden hebben allemaal een Utrechts tintje.
over hun achtergrond.
Het is voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi dat Nederland gastland is van het EK voor vrouwen. De komende dagen zijn de dames in actie te zien in de speelsteden Breda, Tilburg, Rotterdam, Doetinchem, Deventer, Enschede en natuurlijk Utrecht.

Oranjefans op de Neude in Utrecht
Utrecht is klaar voor de wedstrijd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.