Geblesseerde speerwerper Wouters slechts zesde op NK

AMERSFOORT/UTRECHT - Speerwerper Jurriaan Wouters heeft geen podiumplek weten te behalen tijdens het NK Atletiek in Utrecht.
In 2014 werd de atleet uit Amersfoort nog Nederlands kampioen op het onderdeel speerwerpen, maar de afgelopen jaren werd hij geplaagd door blessures. Het was daardoor ook lang onzeker of hij dit jaar mee zou kunnen doen aan het NK in Utrecht, thuisstad van zijn club Hellas.
Hij besloot het toch te proberen en deed het verrassend goed in de kwalificatie. Met slechts een worp wist hij een plek in de finale te behalen. In de finale zelf lukte het hem echter niet om het gewenste niveau te halen. Hij werd uiteindelijk zesde.
Na afloop was Wouters zichtbaar geëmotioneerd. "Als ik wist dat ik hier vandaag zesde zou worden met deze afstand, had ik niet eens meegedaan. We hebben gegokt maar verloren", zei de atleet.
Wouters zonderde zich tijdens de wedstrijd zichtbaar af van de andere atleten. "Ik wilde vandaag vooral een wedstrijd gooien voor mezelf. En niet tegen anderen." Wouters vervolgt lachend: "Het schijnt een best spannende wedstrijd te zijn geweest, maar ik heb daar weinig van meegekregen."
De komende tijd werkt Wouters in alle rust aan zijn herstel. Hij zal voorlopig niet in actie komen tijdens wedstrijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.