Utrechtse kopt Nederland naar winst

UTRECHT - In een uitverkocht stadion Galgenwaard heeft Nederland de openingswedstrijd op het EK tegen Noorwegen gewonnen. Shanice van de Sanden uit Utrecht kopte in de 66e minuut de 1-0 binnen na een voorzet van Lieke Martens.
Ook Sari van Veenendaal uit Nieuwegein stond in de basis in de wedstrijd tegen Noorwegen, dat een sterke tegenstander was voor Oranje. Maar de Leeuwinnen konden op veel bijval rekenen van de fans. Honderden mensen liepen mee in een stoet van de fanzone op de Neude tot het stadion.
Alle drie de poulewedstrijden van Oranje zijn uitverkocht. Ook de koning en koningin waren vandaag van de partij.
In een extra UVandaag peilden we de stemming onder de fans al even. Volgens verslaggever Mark van der Wel was de stemming goed: "Fantastische sfeer! Het is mooi om te zien dat er luid geapplaudiseerd werd toen het Noorse team aankwam." De uitzending is bij dit bericht te bekijken.
Op de Neude keken honderden fans de wedstrijd op grote schermen. Het plein is de komende tijd ingericht als fanzone.

BOOST

Ook voor sportclubs in de regio betekent het EK veel. Bij Sporting trainde het Engelse elftal.
"De hele club staat wel in het teken van het EK", aldus Nigel Siebelink, de trainer van de Dames van Sporting. "Als je ziet hoeveel vrijwilligers er al zolang mee bezig zijn. Het geeft een boost aan je vereniging!"
Burgemeester Jan van Zanen heeft wel extra veiligheidsmaatregelen genomen, in verband met de eerdere dreiging voor een aanslag tijdens het toernooi. Hij zei dat het een mooi feest moet zijn waar iedereen veilig naartoe kan.

In een extra UVandaag proefden we de sfeer vooraf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.