Instellingen

EK-teams nemen Utrechtse voetbalclubs over

© ANP
WOUDENBERG/UTRECHT - Trainingsmatten en rollers om de spieren mee los te maken, hartslagmeters en de koelkast in de kantine gevuld met melk om shakes mee te fabriceren. Bij Sporting '70 in Utrecht, een van de gastclubs tijdens het EK vrouwenvoetbal, ziet alles er dezer dagen anders uit dan anders.
De club is helemaal overgenomen door de Engelse dames, die er tijdens het toernooi trainen, vertelt Willem Muilenburg: "Er lopen vrijwilligers rond met hesjes, zij zijn echt de enige die de kantine in mogen."

HOGE EISEN

VV Woudenberg heeft tijdens het EK de Schotse dames te gast. Ook die club is onherkenbaar veranderd, zegt Wim Vermeulen. "De Schotse bond stelt best hoge eisen aan de hoogte en de gladheid van de grasmat, maar we moesten bijvoorbeeld ook alle reclameborden langs het veld afplakken."
Maar de ombouwoperatie is het volledig waard, vinden beide clubs. "Je merkt aan iedereen dat ze heel tevreden zijn, ik denk dat de accomodatie bij Woudenberg wel iets beter is dan wat er gemiddeld in Schotland te vinden is", aldus Vermeulen.

WINNEN

Beide clubs duimen dan ook voor 'hun' team, als die woensdag om 20.45 uur in de Galgenwaard tegen elkaar spelen. "We willen ze zo lang mogelijk bij ons te gast houden, dus hopen we dat ze winnen", klinkt het zowel in Woudenberg als in Utrecht.
De beladen confrontatie Engeland - Schotland is zo dus ook een beetje Sporting - Woudenberg morgen.

Sporting en Woudenberg overgenomen door EK-teams

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.