Instellingen

Familie ziet voetbaldroom Shanice van de Sanden uitkomen

IJSSELSTEIN - Twee dagen na de 1-0 overwinning van de Oranje Leeuwinnen op Noorwegen kan de familie van Shanice van de Sanden het eigenlijk nog steeds niet geloven. Van de Sanden scoorde het eerste doelpunt van het EK Vrouwenvoetbal én daarmee de winnende in de eerste groepswedstrijd. Volgens broer Deswin kwam daarmee een droom uit: "Ze wilde het altijd al maken in haar eigen stad, waar ze op haar zestiende is begonnen bij FC Utrecht."
Als Deswin de beelden van afgelopen zondag terugkijkt, beleeft hij alles weer opnieuw: "Als ik dit zie, komt alles weer omhoog. Dan begint het kippenvel weer over mijn lichaam heen te stuiten."

GEWELDIG

Shanice kopt in de 66e minuut de bal achter de Noorse keepster. Deswin, moeder Jolanda en zus Mariah zaten op dat moment op de tribune in De Galgenwaard. Deswin sprong direct omhoog: "Shanice kwam gelijk naar ons toe rennen. Ze liet gelijk merken: "Kijk dit is wat ik wilde!" We werden echt gek! Vooral toen haar naam werd genoemd. Dat is gewoon je eigen vlees en bloed!" Ook moeder Jolanda kan haar geluk niet op: "Shanice belde vlak na de wedstrijd. Ik nam op en ik zei: Mama is helemaal trots op jou, je bent geweldig, love you! Ik riep van alles door elkaar!"

IJSSELSTEIN

Shanice woont en speelt in Liverpool. Als ze in Nederland is, slaapt ze nog gewoon bij haar familie in IJsselstein. Haar familieleden hebben samen met de buren de hele straat versierd en daar is Deswin trots op: "Dat ziet er heel goed uit, hè?! Daar zit al onze liefde in voor ons zusje en dochter. Ja, echt heel leuk."
Als het aan de familie van Shanice ligt, blijven de vlaggetjes in de straat voorlopig nog wel even hangen: "Het wordt alleen nog maar mooier. Iedereen gaat nog meer genieten van Van de Sanden en de rest van het team."

Familie ziet voetbaldroom Shanice van de Sanden uitkomen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.