Utrecht klaar voor Engeland-Schotland: "Het is een klassieke clash"

UTRECHT - In Utrecht wordt vanavond voor de tweede keer een wedstrijd gespeeld in de strijd om het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal. In stadion Galgenwaard nemen de Engelse vrouwen het op tegen de Schotse.
Volgens Bert van Oostveen van de KNVB belooft het een spannende wedstrijd te worden. "Engeland en Schotland zijn toch twee moederlanden waar het voetbal ooit is begonnen. Als die twee tegen elkaar spelen, niet alleen bij de mannen maar ook bij de vrouwen, dan is dat toch een klassieke clash. Je kan het vergelijken met bijvoorbeeld Nederland-Duitsland."

GEZELLIG

Tijdens de
, tussen Nederland en Noorwegen, was het erg gezellig in de stad. In een grote optocht vanaf de Neude liepen supporters naar de Galgenwaard. Een thuiswedstrijd trekt natuurlijk meer bezoekers, maar ook vandaag kunnen de fans voorafgaand aan de wedstrijd terecht op de Neude.
Op het plein is vanmiddag een vader-en-dochter-toernooi, vertelt Kitty Koelman van de gemeente Utrecht. "Ik zou zeggen tegen alle meiden: neem je vader mee en kom rond vier uur naar de Neude. Dan kan je je daar inschrijven en de uitdaging aangaan tegen andere vaders en dochters."
Het is 's avonds natuurlijk zaak om aan te schuiven in de Galgenwaard, zegt Van Oostveen. Daar hoef je volgens hem geen Engelse of Schotse roots voor te hebben. "De prijzen zijn er ook naar. Volwassenen kunnen voor 10 euro en kinderen voor 5 euro naar binnen. Dan heb je echt een leuk middagje of avondje uit."

AANSLAG

De afgelopen week gingen er ook bedreigende berichten rond over de wedstrijd van vanavond. IS riep op om een aanslag te plegen. Volgens de KNVB staat alles vanavond dan ook in dienst van de veiligheid. "Om te beginnen kan iedereen erbij zijn. Wij zullen, net zoals de overheid, geen risico's nemen. De veiligheid staat voorop", aldus Van Oostveen.
Na onderzoek constateerde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid dat er geen concrete dreiging is. Maar maatregelen worden wel genomen. Zo worden bezoekers uitvoerig gecontroleerd.
"Grote tassen komen het stadion niet in en moeten worden ingeleverd. Als je van plan bent een rugtas mee te nemen, zet je naam er dan goed op zodat je deze kan terugvinden. Maar laat hem liever thuis of in een kluisje op bijvoorbeeld het station!", zegt Van Oostveen.

"Het is een klassieke clash"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.