Transfer Wesley Sneijder naar FC Utrecht is hoax

UTRECHT - Komt recordinternational Wesley Sneijder de selectie van FC Utrecht versterken? Fans van de club buigen zich op social media al urenlang over die vraag. Maar het gerucht lijkt te mooi om waar te zijn.
De transferroddel kwam op gang door een tweet van John van Zweden. De ondernemer en voetbalbestuurder bij ADO en Swansea City schreef gisteren: "Wesley Sneijder naar FC Utrecht??? Verrassend maar wel leuk om in zijn eigen stad zijn carrière te beëindigen."
Toen iemand naar de bron van het nieuws vroeg, antwoordde hij: "Tekent morgen voor drie jaar." Opvallend: zelfs de Wikipedia-pagina over de voetballer meldde al dat hij zijn carrière vanaf 2017 vervolgt bij FC Utrecht.

CLUBLOOS

Op social media werd het 'nieuws' direct overgenomen. Sneijder (33) heeft in het verleden al vaker geflirt met de club uit zijn geboortestad. Bovendien is zijn contract bij de Turkse topclub Galatasaray vorige week
.
Een journalist van VI checkte het nieuws bij het management van de werkloze voetballer. Die deed het gerucht tot veler teleurstelling af als onzin.

BEDANKT JOHN

Rodney Bouwhuizen
daarna met cynische toon op Twitter: "Toch een speciale dank naar John van Zweden. Heeft een hoop FC Utrecht-supporters een onvergetelijke nacht/ochtend bezorgd. Hulde!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.