Instellingen

Erik ten Hag: "Wij zijn goed op kunstgras"

UTRECHT - Erik ten Hag is een fel tegenstander van spelen op kunstgras, maar met het feit dat de Europa Leaguereturn in Waalwijk op kunstgras wordt gespeeld heeft de trainer van FC Utrecht geen probleem. "Wij hebben vorig jaar bijna alle wedstrijden op kunstgras gewonnen,dus die ondegrond ligt ons wel."
De Utrecht-trainer noemde de 0-0 van de eerste wedstrijd vorige week een goed resultaat. Maar hij erkent dat het ook een gevaarlijk resultaat is. "Gezien de omstandigheden was het een goed resultaat, maar Europees gezien niet. Wij hadden daar graag een doelpuint gemaakt. Nu moeten we thuis scoren."
Cyriel Dessers, Giovanni Troupée, Wout Brama en Ramon Leeuwin, die vorige week op Malta geblesseerd ontbraken, trainden woensdag allemaal mee."Ze zijn fit, maar ze zullen niet alle vier starten. Dat risico is te groot", aldus Ten Hag.
Vorige week was er veel te doen over de slechte staat van het veld, de zwabberballen waarmee gespeeld werd en de hitte. Het zou het spel van FC Utrecht niet ten goede zijn gekomen. "Ik ga het daar niet over hebben. Dan ga je het misschien als excuus gebruiken en dat wil ik niet", zegt Ten Hag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.