RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tweede Utrechtse EK-wedstrijd verloopt rustig, ondanks IS-oproep

1/2
UTRECHT -

De tweede wedstrijd van het EK vrouwenvoetbal die in de Utrecht werd gespeeld, zit erop. In de Galgenwaard verloren de Schotse vrouwen met 6-0 van Engeland.

Het was minder druk in de Galgenwaard dan bij de openingswedstrijd van het EK van Nederland tegen Noorwegen afgelopen zondag. Toen was het stadion uitverkocht. Nu waren er nog veel plaatsen beschikbaar.


TERRORISME

Vorige week ontstond veel ophef toen bekend werd dat op een chatkanaal van IS een oproep geplaatst was om een aanslag te plegen tijdens de wedstrijd. Uiteindelijk is de wedstrijd zonder incidenten verlopen.

De Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding zei al dat er geen sprake was van concrete dreiging. Toch kondigde de burgemeester wat extra veiligheidsmaatregelen af. Zo werden alle bezoekers gefouilleerd door stewards.


WEDSTRIJDVERLOOP

De Schotse dames hadden weinig in te brengen tegen het voetbalgeweld van de Engelsen. Na 11 minuten stond het al 1-0 voor Engeland door Jodie Taylor, die even later ook voor de 2-0 tekende. Teamgenoot Ellen White was verantwoordelijk voor de eindstand in de eerste helft: 3-0.

Ook in de tweede helft was Engeland oppermachtig. Uiteindelijk werd het dus 6-0.


TWEE WEDSTRIJDEN

Er volgen nog twee EK-wedstrijden in Utrecht. Zaterdag spelen de dames van Frankrijk tegen Oostenrijk en volgende week dinsdag neemt Rusland het op tegen Duitsland. Voor beide wedstrijden zijn nog kaarten beschikbaar.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -