Instellingen

De Randamie terug in de ring: "Het is mijn taak om terug te halen wat van mij is"

© RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek
UTRECHT - Germaine de Randamie verschijnt zaterdag 2 september weer in de ring. Het is haar eerste Mixed Martial Arts-gevecht sinds ze onlangs haar wereldtitel in het vedergewicht moest inleveren.
De Utrechtse moest haar kampioensgordel inleveren nadat ze weigerde haar titel te verdedigen tegen uitdager Cris 'Cyborg' Justino, omdat de Braziliaanse een dopingverleden heeft. De Randamie kondigde toen al meteen aan dat ze terug zou keren.
Dat doet nu ze nu, maar in een andere gewichtscategorie. Ze is overgestapt naar het bantamgewicht (tot 61,2 kilo). Met haar overgang naar een lichtere klasse heropent De Randamie de jacht op een wereldtitel. "Ik zeg altijd: je kan me iets afpakken, maar het is mijn taak om terug te halen wat van mij is."

POSITIEF

Op 2 september staat ze in Ahoy in een officieel UFC-gevecht tegenover de Amerikaanse Marion Reneau. Het is de eerste stap op weg naar een titelgevecht. "Je zou zeggen dat iedere wedstrijd de belangrijkste van je carrière is. Maar deze heeft toch wel een extra randje, zeker na alles wat ik heb meegemaakt de afgelopen maanden en na alle negativiteit."
Volgens De Randamie is nu tijd om alles een positieve wending te gaan geven. "Ik laat me niet door iemand zomaar uit het veld slaan en mijn glimlach krijg je niet zomaar weg."
Begin dit jaar veroverde de 33-jarige De Randamie als eerste Nederlandse vrouw de wereldtitel. De Utrechtse was in New York te sterk voor de Amerikaanse Holly Holm.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.