EK-mascotte Kicky: "Je zweet het pak uit"

UTRECHT - Liduina Dissel uit Zeist mag tijdens het EK vrouwenvoetbal mascotte Kicky zijn, de leeuwin die het publiek opzweept in de stadions. De 29-jarige Liduina is coördinator van het vrouwen- en meidenvoetbal bij voetbalvereniging Saestum en is dus nu ook vrijwilliger bij het evenement dat ook in stadion Galgenwaard is.

LEEUWINNENPAK

Als vrijwilliger maakt ze het
van dichtbij mee, maar de wedstrijden kan ze niet echt goed zien door de grote kop van het leeuwinnenpak. "Je ogen, je gezicht zitten allemaal op de hoogte van de mond. Voor de rest zie je eigenlijk heel weinig in het pak en het is superheet. Je zweet gewoon het pak uit."

SFEER

Toch vindt Liduina het geweldig om te doen. "Leuk om te doen. Je kan daarin heel gek doen en niemand weet dat jij het bent."
Ze moet vooral sfeer maken door te springen, te juichen en te zwaaien. En ze zou dat zo weer doen: "O, ik zou zeker, als het EK of WK nog een keer naar Nederland komt, zou ik mij zeker nog een keer inzetten, want als vrouwenvoetballiefhebber moet je gewoon bij zo'n evenement zijn."

SAESTUM

De voetbalclub Saestum in Zeist heeft 7 vrouwenteams en veel voetbaltalenten komen hier vandaan, zoals Anouk Hoogendijk en Vera Pauw. De eerste en tweede keeper van het huidige Nederlandse elftal komen ook van Saestum. Liduina volgt het vrouwenvoetbal al jaren. Al vanaf haar zesde is ze begonnen met voetbal. Helaas moest ze vanwege haar gezondheid op haar 15e stoppen, Maar het het bloed kruipt waar het niet gaan kan en daarom zet ze zich in als coordinator van het vrouwenvoetbal bij sportvereniging Saestum in Zeist.

Liduina Dissel over haar rol als Kicky.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.