Verdedigers brengen FC Utrecht naar volgende ronde

UTRECHT - FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League. In Waalwijk werd er met 3-1 gewonnen van Valletta uit Malta. Na de 0-0 van vorige week was de taak voor Utrecht duidelijk.

KLAIBER

FC Utrecht schoot uit de startblokken. Het was duidelijk dat Erik ten Hag zijn ploeg het veld in stuurde met de opdracht zo snel mogelijk te scoren. In het eerste half uur schoot de FC meer op het doel van Valletta dan de hele vorige wedstrijd. Eén van die pogingen viel op fraaie wijze achter de Maltezer-doelman Bonello. Sean Klaiber was het die van buiten het zestienmetergebied hard binnen schoot. Na de 1-0 was het vooral Simon Makienok die enkele keren gevaarlijk opdook voor het doel van Valletta.

TWEEDE HELFT

In de tweede helft beten de bezoekers iets meer van zich af. Maar tot grote kansen kwamen de Maltezers niet. Ook Utrecht had moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Het ontbrak de Utrechters aan nauwkeurigheid. Een kwartier voor tijd kopte Willem Janssen de 2-0 binnen, waardoor een plek in de derde voorronde van de Europa League werd veilig gesteld. Zakaria Labyad deed met een wonderschone treffer ook nog een duit in het zakje. In de slotfase kopte Santiago uit een corner nog de eretreffer binnen, maar dat mocht niet meer baten.
In de volgende ronde neemt Utrecht het op tegen het Poolse Lech Poznan.
1-0 18' Sean Klaiber
2-0 75' Willem Janssen
3-0 84' Zakaria Labyad
3-1 89' Santiago

Ayoub over de transfer naar Bursaspor
Willem Janssen:'Had 6-0 kunnen zijn'
Ten Hag:'Effectiever voor de goal worden'
Ayoub: "Er zijn gesprekken gevoerd"
Klaiber over zijn wereldgoal
Ten Hag is trots op zijn ploeg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.