Utrecht klaar voor FC Utrecht-Lech Poznan

UTRECHT - De stad Utrecht maakt zich op voor de wedstrijd FC Utrecht-Lech Poznan. Vanavond om 19.00 begint het beladen duel in de Utrechtse Galgenwaard en de gemeente is goed voorbereid. In de stad was de politie woensdagavond voor de wedstrijd al zichtbaar aanwezig om zo klaar te zijn voor de komst van de Poolse supporters. De eersten daarvan arriveerden woensdagavond al.
Om de wedstrijd in goede banen te leiden, is er voor donderdag een speciale plek gecreeërd bij de Jaarbeurs voor de meegereisde Poolse supporters. De fans van die club hebben namelijk een beruchte reputatie omdat ze soms rellen veroorzaken. Op de P2-parkeerplaats moeten zij zich de uren voor de wedstrijd vermaken. De gemeente verwacht tussen de 1100 en 1200 Poolse supporters.

FC UTRECHT

De fans van FC Utrecht kunnen voor de Europa League-confrontatie terecht op de Neude. Ze kennen de reputatie van de Poolse fans en hebben op internet de
bekeken. "Het ziet er niet uit als een stel keurige brave jongens. Mijn eerste indruk is dat het supporters zijn die ook wat anders willen", aldus Teun den Hartog van de supportersvereniging van FC Utrecht.
Den Hartog denkt dat er "hier en daar wel wat kan gebeuren" maar dat het ook best rustig kan zijn omdat het vakantieperiode is.

VEILIGHEID

De politie, het Openbaar Ministerie en de burgemeester hebben vanwege dit duel meerdere keren overleg gehad. Er zijn verschillende veiligheidsmaatregelen genomen en burgemeester Van Zanen heeft er alle vertrouwen in dat alles rustig gaat verlopen.
"Ik wil graag een sportieve wedstrijd en dat geldt ook voor de FC en Lech Poznan. En voor al die supporters. We zijn gewoon voorbereid zoals dat altijd gaat", aldus van Zanen.

VOETBAL

FC Utrecht-Lech Poznan staat onder leiding van scheidsrechter Aleksandar Stavrev uit Macedonië. Trainer Erik ten Hag is positief over de wedstrijd tegen de nummer 4 van Polen.
Op de persconferentie gistermiddag gaf hij aan dat hij voort wil borduren op de goede resultaten van vorige week, toen Valletta FC werd verslagen.

POLEN

Aan Poolse kant is er ook veel vertrouwen. Sportverslaggever Rene van den Berg merkte gisteravond op de persconferentie van Lech Poznan dat de Polen FC Utrecht hoog inschatten.
Volgens trainer Bjelica is de Nederlandse competitie sterker dan de competitie in Polen. De return wordt volgende week gespeeld.

Voorbeschouwing FCU-Lech Poznan door René van den Berg
Utrechtse politie woensdagavond al zichtbaar in stad

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.