Duitser Lukas Görtler moet spitsenprobleem FC Utrecht oplossen

© Website 1. FC Kaiserslautern
UTRECHT - FC Utrecht heeft de gewenste aanvallende versterking binnen. Lukas Görtler komt per direct over van het Duitse 1. FC Kaiserslautern.
Ook de eventuele komst van Heerenveen-spits Henk Veerman is nog niet van de baan. Dat maakte trainer Erik ten Hag vanavond bekend aan RTV Utrecht.

GORTLER

Görtler is een oude bekende van Ten Hag. In de tijd dat hij trainer was bij de beloften van Bayern München had hij de inmiddels 23-jarige aanvaller onder zijn hoede. "Dat kan zeker een rol hebben gespeeld," aldus Ten Hag. "Maar Rico Strieder kan hem ook over Utrecht hebben verteld. Bovendien is dit gewoon voetballen het hoogste niveau."
Zijn enige wedstrijd in het eerste team van Bayern speelde Görtler in mei 2015, toen hij 18 minuten mocht invallen in de competitiewedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Ook toekomstig teamgenoot Rico Strieder speelde die dag zijn enige wedstrijd voor de Zuid-Duitsers.
Vorig jaar speelde Görtler 23 duels voor Kaiserslautern in de Tweede Bundesliga. Hij scoorde daarin niet. De 1 meter 83 lange centrumspits sluit vrijdag aan bij de selectie van FC Utrecht.

ZOEKTOCHT

De club was op zoek naar een nieuwe aanvaller na het uitvallen van Simon Makienok. De zomeraanwinst scheurde vorige week op de training de
van zijn rechterknie af en is de komende maanden niet inzetbaar.

VEERMAN

Er gaan al dagenlang geruchten dat Heerenveen-spits
naar FC Utrecht komt. De komst van Görtler betekent niet dat een eventuele transfer van Veerman van de baan is.
"Wij vinden het een interessante speler", zegt trainer Ten Hag. "Dat vind ik nog steeds. Mocht het zo zijn dat het binnen onze normen aanvaardbaar is om te handelen, zullen we dat niet nalaten."

Interview met Erik ten Hag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.