Utrecht viert EK-titel oranjevrouwen

UTRECHT - Op verschillende plaatsen in de provincie is een groot feest losgebarsten meteen na de EK-finale van het vrouwenvoetbal. Nederland klopte Denemarken in Enschede en is voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen.
In veel horecagelegenheden was het gezellig druk met voetballiefhebbers. De wedstrijd tegen Denemarken was op veel plaatsen op een groot scherm te volgen.
Drukstbezochte locatie was waarschijnlijk TivoliVredenburg. Daar werden de eerdere wedstrijden van Oranje ook getoond en de Ronda-zaal puilde uit. Om die reden werd nu 2 euro entree geheven, eerder was de toegang gratis.
Amersfoort pakte ook uit met de finale. De Ondernemersvereniging Lieve Vrouwekerkhof heeft gezorgd voor een scherm van 16 vierkante meter. Het gevaarte stond aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren.

HULDIGING

In het basiselftal van Oranje stonden twee speelsters uit de provincie: rechtsbuiten
werd geboren in IJsselstein en keeper Sari van Veenendaal in Nieuwegein.
De Oranje Leeuwinnen worden maandagavond gehuldigd in Utrecht. Over de precieze invulling wilde de KNVB voor de wedstrijd nog niets zeggen; dat is de goden verzoeken, vindt de voetbalbond. Wel is de locatie van de eventule huldiging bekend: Park Lepelenburg.

Verslaggever Boukje Jansen van Galen in Café 't Neutje in Utrecht
Café 't Neutje juicht voor Oranje
Gejuich in TivoliVredenburg na het laatste fluitsignaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.