UEFA akkoord: FC Utrecht - Zenit op woensdag 16 augustus

UTRECHT - Het verzoek van FC Utrecht om de Europa League-wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg al op woensdag 16 augustus af te werken, is goedgekeurd door de UEFA.
De wedstrijd begint om 18.00 uur in stadion Galgenwaard, heeft de Europese voetbalorganisatie bekendgemaakt. Donderdag 24 augustus is de return.

COMBI MET AJAX

Aanvankelijk zou FC Utrecht op donderdag spelen, maar dat was niet te combineren met het Europa League-duel van Ajax dat dan op dezelfde dag zou zijn.
Eerst in Rusland spelen was ook geen optie omdat veel FC Utrecht-fans dan niet op tijd een visum zouden kunnen krijgen.

FANS TELEURGESTELD

De supportersvereniging reageert op
teleurgesteld op het vroege tijdstip van de wedstrijd. "Voor werkende supporters is dit een tijdstip wat niet of nauwelijks haalbaar is, waardoor supporters verlof moeten opnemen of afhaken voor deze belangrijke wedstrijd in de Europa League. In combinatie met de vakantieperiode ligt een matig bezet Stadion Galgenwaard daarmee op de loer, terwijl de selectie juist de steun van een bomvol stadion kan gebruiken."

PLAYOFF

Inzet in het tweeluik tegen de Russische topclub is een plekje in de groepsfase van de Europa League. Eerder rekende het team van trainer Ten Hag af met Valletta uit Malta en het Poolse Lech Poznan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.