Instellingen

IN BEELD: De huldiging van de Oranje Leeuwinnen

UTRECHT - Utrecht kleurt langzaam oranje in de aanloop naar de huldiging van het vrouwenvoetbalteam dat gisteren het EK won. Een verzameling van de meest feestelijke foto's.
Supporters kunnen vanaf het station en de Jaarbeurs de oranje markering volgen, die de gemeente voor de gelegenheid heeft aangebracht. Die leidt de fanatieke schare naar het feestterrein.

VAN VERRE

Voor de poorten van Park Lepelenburg, waar vanavond de OranjeLeeuwinnen worden gehuldigd, hebben zich uren van tevoren al veel fans vanuit heel Nederland verzameld. Onder hen veel feestelijk uitgedoste vrouwen en meisjes die zelf ook voetballen. Er wordt gezongen en gedanst. "Dit maak je maar een keer mee", zegt een moeder tegen haar dochters.
Vier jonge vrouwen uit Zeeland werden maandagochtend al vroeg wakker. Dat terwijl ze zondag nog bij de finale in Enschede waren. Het viertal heeft alle voorbereidingen, wedstrijden en evenementen van Oranje meegemaakt. Ze zijn trots op ons nationale elftal. "We hebben hier lang naartoe geleefd en het was heel intens", aldus Sylvanne Karelse (20).
Het feest is een mooie afsluiter. Samen met haar vriendin en teamgenoot Judith Christiaanse (21) hoopt zij maandagavond op een mooie plek. "Je hebt Messi en Ronaldo. Maar onze helden hebben -ongeslagen - bewezen dat vrouwen kunnen voetballen. Als voetbalster voelt dat erg goed."
"Aanvallen!", klinkt het verderop. Ilona en dochter Kylie (9) lachen. Ze zaten al vroeg in de trein vanuit Zwolle. "We hopen toch een beetje vooraan te staan."

BOOTTOCHT

De
begint vanavond om 19.00 uur bij de Sterrenwacht en duurt ongeveer een kwartier. Rond 19.20 uur worden de Oranje Leeuwinnen op het podium verwacht, waar ze circa twintig minuten worden toegejuichd. Het programma gaat dan nog door tot ongeveer 20.30 uur.

UITZENDING

Het
is vanaf 18.45 uur ook rechtstreeks bij RTV Utrecht te volgen op tv, radio, website, app, Facebook, YouTube en zelfs Instagram.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.