Instellingen

Zenit-trainer Mancini kent de Galgenwaard nog wel

UTRECHT - Zenit Sint Petersburg is de grote favoriet woendagavond in de eerste play-off wedstrijd van de Europa League tegen FC Utrecht. De Russen kwamen dinsdag onder leiding van coach Roberto Mancini aan in Utrecht.
De ploeg is op volledige oorlogssterkte. Alleen middenvelder Viktor Faizulin is geblesseerd. "Iedereen die hier is kan spelen", zei Mancini tijdens de persconferentie. De Italiaan was al eens eerder in Utrecht. Hij speelde begin jaren '80 in de Galgenwaard een oefenwedstrijd met Sampdoria en wist zich dat ook nog te herinneren.
"We kijken woensdag hoe iedereen er fysiek voorstaat. Dan beslissen we wie er gaan spelen. We hebben 48 uur geleden nog een wedstrijd gespeeld en natuurlijk houden we rekening met het competitieschema en de wedstrijd van zondag", aldus de trainer.

KOPLOPER IN RUSLAND

Zenit won afgelopen weekend nog van Akhmat Grozny met 4-0. De uitslag was wat geflatteerd omdat Grozny een deel van de wedstrijd met 10 man speelde. Aanvaller Aleksandr Kokorin maakte toen een van de doelpunten. Het vormt een koppel met de gevaarlijke Argentijn Sebastián Driussi. In de Russische competitie staat Zenit oppermachtig bovenaan met vijf gewonnen wedstrijden en een gelijkspel. Het scoorde 15 keer en kreeg slechts 3 goals tegen.
Verdediger Branislav Ivanovic komt op FC Utrecht aanvaller Cyriel Dessers te spelen. De Belg scoorde twee keer dit weekend. "Ik heb dat gezien. Het is een goede technische speler. Daarnaast heeft Utrecht nog een paar goede aanvallers, maar we zijn klaar voor hen. Het is een goede technische ploeg, maar we denken wel dat we een antwoord hebben op het Hollandse 'spel'."
Het duel is vanaf 18.00 live te horen op Radio M Utrecht 93.1FM.

René van den Berg in gesprek met Mancini en Emanuelson
Trainer Roberto Mancini: "We moeten aan de bak als we van FC Utrecht willen winnen"
Verdediger Branislav Ivanovic: "We hebben wel een antwoord op het Hollandse spel"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.