Instellingen

Tweede Divisie-debuut IJsselmeervogels zonder Ali Akla

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels debuteert zaterdag in de Tweede Divisie met een ouderwetse amateurkraker. De promovendus speelt op eigen veld tegen Kozakken Boys. Beide ploegen stonden 18 keer eerder op de Westmaat tegenover elkaar. IJsselmeervogels won acht keer, Kozakken Boys drie keer. De laatste jaren zijn de krachtsverhoudingen wel veranderd, want de drie zeges van Kozakken Boys vonden plaats in de laatste zeven ontmoetingen.
IJsselmeervogels liep deze week een zeperd op in de strijd om de KNVB beker. Tegen het twee divisies lager spelende Noordwijk verspeelde de ploeg van interim-coach Pascal Bosschaart tegen tien man een 2-0 voorsprong en verloor met 3-2. De Vogels zullen belust zijn op revanche.
Dat zal lastig worden, want Kozakken Boys eindigde vorig seizoen als tweede in de Tweede Divisie, achter het ongenaakbare Jong AZ. De Werkendammers missen de veelscorende oud Spakenburger Raily Ignacio. De spits is geschorst. Bij IJsselmeervogels ontbreekt de geblesseerde smaakmaker Ali Akla. Bosschaart kan wel een beroep doen op een aantal nieuwelingen..

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.