Verschillende doelen voor Spakenburg, DOVO en Magreb'90

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - De drie Utrechtse clubs in de 3e divisie zaterdag beginnen dit weekend met totaal verschillende doelen aan de nieuwe competitie. Voor degradant Spakenburg telt maar één ding: zo snel mogelijk terug naar de 2e divisie. Promovendus DOVO en het Utrechtse Magreb'90, dat overkwam uit de 3e divisie zondag, hebben handhaving als hoogste prioriteit.
Spakenburg start met een uitwedstrijd tegen ASWH. De ploeg uit Hendrik Ido Ambacht is een lastige opponent voor de Blauwen. Vorig seizoen verloor Spakenburg op eigen veld van ASWH, in de tweede ronde van de KNVB beker. Twee jaar eerder versloeg ASWH Spakenbug op eigen veld met 1-4 in de strijd om de Super Cup. In beide gevallen speelde ASWH ene divisie lager dan Spakenburg.
In competitieverband ging Spakenburg zeven keer op bezoek bij ASWH. De laatste drie ontmoetingen, in 2001, 2003 en 2005, gingen verloren. In 2000 won Spakenburg met 1-0.
Trainer John de Wolf kan niet beschikken over Tom Oostinjen, Tom Menting, Daan Huiskamp en Ralf Dua.

DOVO

DOVO, dat vorig jaar promoveerde uit de hoofdklasse, begint met een thuiswedstrijd tegen DVS'33, dat door veel kenners als outsider voor de titel wordt getipt. Bij de Ermeloërs speelt Gökhan Yasar, die afgelopen seizoen meer dan 30 doelpunten maakte voor De Meern. Ook Dennis Holart (IJsselmeervogels) en Niels Buijtenhuis en Mike Ahrens (Spakenburg) zijn nieuw bij DVS'33.
DOVO-trainer Gert Kruys kan beschikken over een compeet fitte selectie.Oud Spakenburger Salim Amerzgiou en de van Hercules overgekomen Gilbrano Plet, die vorige week de bekerwedstrijd tegen Dongen misten, zijn weer fit. DOVO en DVS'33 speelden slechts twee keer eerder op Panhuis tegen elkaar voor de competitie. In 1994 won DOVO met 7-1, in 2014 werd het 2-0 voor de Veenendalers.

MAGREB

Bij Magreb'90, dat start met een uitwedstrijd tegen promovendus ACV uit Assen, is het de vraag hoe hard de 7-0 bekernederlaag tegen GVVV is aangekomen. Trainer Jamal Yahiaoui hoopt in Assen weer te kunnen beschikken over centrumverdediger Nordin Bourazma, die tegen GVVV geblesseerd langs de kant zat. Dyllan Ahinful (geblesseerd) en Omar el Ghazouani (geschorst na rode kaart tegen GVVV) zijn er niet bij. Van de nieuwe aanwinst René Donkor is nog de vraag of hij speelgerechtigd is.

Magreb-trainer Jamal Yahiaoui: "Handhaving is het doel"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.