Instellingen

Toekomst Van Baarle bij Cannondale onzeker

© Orange Pictures
VEENENDAAL - De toekomst van van de wielerploeg Cannondale-Drapac, waar ook Dylan van Baarle voor rijdt, is onzeker. De ploeg van de Veenendaler, die onlangs bijtekende, raakte een sponsor kwijt en wordt daardoor in zijn voortbestaan bedreigd.
Teambaas Jonathan Vaughters hoopt zijn ploeg nu met geld van donateurs overeind te houden. Het bericht over d eproblemen leidde tot een stroom aan reacties van fans van de ploeg. "Geïnspireerd door jullie feedback, hopen we via 'crowdsourcing' geld op te halen, waardoor we in 2018 verder kunnen gaan met onze wielerploeg", staat in een bericht op de website van het overkoepelende Slipstream Sports.
Particulieren en bedrijven die willen helpen, kunnen zich online registeren en direct aangeven hoeveel geld ze willen doneren. De minimale inleg bedraagt 100 dollar. Vaughters gaat alle donateurs belonen, al is nog niet duidelijk hoe.
Bij Cannondale-Drapac rijden naast Van Baarle ook Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter en Wouter Wippert. Ook Rigoberto Urán, de Colombiaanse nummer twee uit de afgelopen Tour de France, staat onder contract bij de Amerikaanse formatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.