Instellingen

Malou Pheninckx: "Ik geloof niet dat ik ooit blijer ben geweest"

Malou Pheninckx (rechts) in de finale tegen Blegië
Malou Pheninckx (rechts) in de finale tegen Blegië © Orange Pictures
UTRECHT/BILTHOVEN - "Ik geloof niet dat ik ooit blijer ben geweest", dat zei Kampong-speelster Malou Pheninckx na de 3-0 zege in de finale van het EK hockey tegen België. Pheninckx speelde in Amstelveen haar eerste grote toernooi met Oranje. "Het was een superervaring", aldus Pheninckx. "Ik heb ene redelijk stabiel toernooi gespeeld. Ik ben wel tevreden."
Tevreden was ook Xan de Waard van SCHC. "Ik heb keihard gewerkt en mijn taak uitgevoerd", aldus De Waard. "Het kan altijd beter, maar we hebben goud. Dan maakt het niet uit of ik goed of slecht speel."
Zowel Pheninckx als De Waard vonden na de finale dat Nederland België te lang in de wedstrijd had gehouden. "We waren beter, maar omdat het lang 1-0 bleef, bleef het spannend", zegt Pheninckx. De Waard vult aan: "We hadden ze vanaf minuut één bij de strot, we hebben die strot alleen te laat dichtgeknepen."
Oranje won uiteindelijk met 3-0, dankzij treffers van onder meer SCHC-ster Carlien Dirkse van den Heuvel. Kelly Jonker en Ireen van den Assem (strafbal) maakten de andere twee treffers.

Malou Pheninckx: "Ik geloof niet dat ik ooit blijer ben geweest"
Xan de Waard: "We hebben de strot te laat dicht geknepen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.