FC Utrecht doet zichzelf tekort tegen FC Groningen

UTRECHT - Een effectief FC Groningen heeft een veel beter FC Utrecht verslagen (2-1). Django Warmerdam en Jesper Drost bezorgden de thuisploeg de eerste competitiezege. Beide spelers scoorden in de eerste helft, die de bezoekers zwaar domineerden. FC Utrecht kwam niet verder meer dan een doelpunt van de nieuwe spits Jean-Christophe Bahebeck.
FC Utrecht had in de eerste helft het meeste balbezit en liet ook de meeste doelpogingen noteren. Het aantal hoekschoppen, nul voor FC Groningen en acht voor FC Utrecht, vertelde ook wel iets over het krachtsverschil tussen beide ploegen. Toch maakte Warmerdam in de achtste minuut zijn eerste treffer voor FC Groningen (1-0). Bij FC Utrecht maakte aanvaller Bahebeck een goede indruk, al had de snelle Fransman vaker mogen scoren. Willem Janssen raakte de lat namens FC Utrecht, voordat Drost vlak voor rust nogmaals toesloeg voor FC Groningen (2-0).
Met de zware uitwedstrijd van donderdag tegen Zenit in de benen had FC Utrecht toch nog kracht voor een inhaalrace. Bahebeck scoorde (1-2) nadat de lat de 3-0 van Juninho Bacuna in de weg had gestaan. FC Utrecht verdiende minimaal een gelijkmaker maar de uitblinkende doelman Sergio Padt redde knap op inzetten van Cyriel Dessers en Gyrano Kerk.

Dario Dumic
Edson Braafheid
Erik ten Hag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.