IJsselmeervogels-supporters blij: "We horen er weer bij"

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Zaterdag ging er een lichte rilling door de rode kant van het Spakenburgse vissersdorp. Hun trots IJsselmeervogels stond voor het eerst aan de start in de 2e divisie. De Westmaat werd ook nog eens beloond met drie punten, na de 1-0 zege op Kozakken Boys.
De 2e divisie werd vorig seizoen opgericht. Zonder de meest succesvolle amateurclubs van Nederland. "We hebben toen de boot gemist", erkent assistent-trainer Pascal Bosschaart. De supporters willen dat het liefst maar vergeten. "Dat deed pijn", laat één van hen op de tribune weten. "Vorig seizoen werden we kampioen. Daarom zijn we er nu wel bij. En laten we eerlijk wezen, IJsselmeervogels hoort op het hoogste amateur-niveau van Nederland."

NEDERIG

Er is wel een vorm van nederigheid ontstaan aan de rode zijde van de Westmaat. Je zult er geen hoogmoedige uitspraken meer horen. "Als we in het linkerrijtje eindigen zou super zijn", zegt een andere supporter, "maar ik teken voor handhaving". Hij krijgt bijval van een van de trouwe supporters op de invalide-plek. "Er moet meer inzitten, maar je moet niet te verwaand zijn hè". Ja, ze hebben hun lesje wel geleerd bij IJsselmeervogels.

LEUSHUIS

Afgelopen seizoen werd IJsselmeervogels terecht kampioen van de 3e divisie. De trainer van toen, Sandor van der Heide, is vertrokken. Anderhalve week geleden kwam hij tot de conclusie dat hij zijn banen bij IJsselmeervogels en betaald-voetbalorganisatie De Graafschap niet kan combineren. Even zaten de Rooien met de handen in het haar. Maar zijn opvolger maakt alles goed. Willem Leushuis staat vanaf deze week voor de groep. "Is dat zeker? Nou dat zou geweldig zijn", de supporters kennen Leushuis nog goed en zijn blij met zijn terugkeer. "De kampioenenmaker! Ja die kennen we nog wel." De hoop van de supporters is dat hij IJsselmeervogels opnieuw kampioen maakt.

"Ik weet dat mijn komst verwachtingen met zich meebrengt", laat Leushuis desgevraagd weten, "Ik vind dat wel lekker. Ik zet me zelf onder druk, ik zet de club onder druk en ik zet de spelersgroep onder druk."

Het is feest op de Westmaat, want IJsselmeervogels hoort er weer bij
Willem Leushuis: "Ik leg mezelf graag druk op"
Pascal Bosschaart: "Altijd wel eens onder 'Mourinho' willen werken"
Keeper Jaimy Schaap: "We hebben hem de eerste drie punten alvast cadeau gedaan"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.