Instellingen

Van Dijk opnieuw van voren in Ladies Tour

© Team Sunweb
WOERDEN - Ellen van Dijk heeft zich gehandhaafd op de 2e plaats in het algemeen klassement van de Boels Rental Ladies Tour. De Woerdense houdt een achterstand van 5 seconden op Annemiek van Vleuten.
Na de proloog volgde woensdag een etappe in lijn van 132 kilometer tussen Eibergen en Arnhem. Deze eindigde in een massasprint en werd gewonnen doro Kirsten Wild. Van Dijk eindigde als 5e.
De Japanse Eri Yonamine reed woensdag na circa twintig kilometer weg uit het peloton en het duurde ruim vijftig kilometer voordat ze gezelschap kreeg van Ilona Hoeksma en Winanda Spoor. Tegen het jagende peloton bleek het trio evenwel niet opgewassen en toen het vooraan niet snel genoeg ging, trok de Japanse er op vijftien kilometer van de finish opnieuw alleen op uit.
Op twee kilometer van de meet werd Yonamine door de sprintersploegen en het peloton ingehaald. Daarna zegevierde Wild met het nodige machtsvertoon. Het is voor haar de vierde seizoenszege.

TIJDRIT

De Ladies Tour telt in totaal zes etappes. Donderdag staat er een individuele tijdrit over 16,9 kilometer in Roosendaal op het programma. Zondag eindigt de wedstrijd in het Limburgse Sittard.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.