Rentree Willem Leushuis uit tegen Achilles'29

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels beleeft zaterdag in Groesbeek na elf jaar de rentree van trainer Willem Leushuis. De Brabander tekende afgelopen weekend een contract voor één seizoen, als opvolger van Sandor van der Heide. Die besloot twee weken daarvoor dat hij zijn banen bij de Vogels en De Graafschap niet langer kon combineren.
De rentree van Leushuis vindt plaats in de uitwedstrijd tegen Achilles'29, dat de afgelopen vier seizoenen 20e, 18e, 15e en 20e werd in de Jupiler League. Afgelopen seizoen betekende die laatste plaats degradatie voor de club, die de jaren voor de entree in het betaalde voetbal ongenaakbaar was in de top van het amateurvoetbal.
Bij Achilles volgde na de degradatie een leegloop. De nieuwe, verjongde selectie geldt volgens sommigen als degradatiekandidaat in de 2e divisie, maar afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd tegen AFC, getraind door Utrechter Ton du Chatinier, verrassend met 3-0 gewonnen. IJsselmeervogels, dat promoveerde uit de 3e divisie, begon ook met een zege, 1-0 tegen Kozakken Boys.
Achilles'29 en IJsselmeervogels speelden één keer in een officiële wedstrijd tegen elkaar. Vorig seizoen eindigde het bekerduel tussen beide ploegen op de Westmaat in een 3-1 zege voor de Vogels. Eén van de doelpunten werd toen gemaakt door Ali Akla, die zaterdag wegens een knieblessure ontbreekt. Yannick Cortie, die tegen Kozakken Boys geblesseerd langs de kant bleef, kan waarschijnlijk weer meedoen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.