Spakenburg treft oude bekende

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de 3e divisie A staat zaterdag de tweede speelronde op het programma.
14.30 uur Magreb'90 - ASWH
15.00 uur Jong FC Groningen - DOVO
15.00 uur Spakenburg - ONS Sneek

DOVO

DOVO gaat proberen de goede start in de 3e divisie een goed vervolg te geven. Na de 1-0 zege op DVS'33 reist de formatie van Gert Kruys dit weekend af naar het hoge noorden, voor de uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen. De Groningse beloften begonnen de competitie al tegen een andere promovendus. Uit tegen Spijkenisse werd het 2-2.
Bij de Veenendalers keert Enrico Patrick terug van een blessure. Doelman Rodney Ubbergen is geschorst. Hij wordt vervangen door Koen Hagelstein.

SPAKENBURG

Spakenburg gaat in de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek op jacht naar de eerste zege van het seizoen. Na de 2-2 in de uitwedstrijd tegen ASWH wil de formatie van John de Wolf aan de eerste thuiswedstrijd een driepunter overhouden. De wedstrijd tegen ONS Sneek betekent het weerzien met een oude bekende. Sneker middenvelder Michael Lanting speelde de voorbij drie seizoenen voor Spakenburg.
Spakenburg en ONS Sneek speelden drie keer eerder tegen elkaar op de Westmaat. Twee keer wonnen de Blauwen, één keer de Friezen. In oktober 2015 werd het maarliefst 8-1. ONS Sneek begon deze voetbaljaargang met een 2-0 thuisnederlaag tegen ODIN'59.
John de Wolf kan nog niet beschikken over Tom Menting en Tom Oostinjen. Ook de deze week aangetrokken Giovanni Gravenbeek is waarschijnlijk nog niet inzetbaar.

MAGREB

Magreb'90 speelt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen ASWH, dat vorige week Spakenburg op 2-2 hield. De Utrechters zelf leverden tegen ACV een prima prestatie, door na een 3-0 achterstand nog met een 3-3 gelijkspel in de bus te stappen.
Magreb legde deze week twee nieuwe verdedigers vast. Volgens trainer Jamal Yahiaoui zullen Ilias Yagou en Bilal Dadi tegen ASWH waarschijnlijk nog niet debuteren. "Maar wat betreft Dadi hangt dat af van de inzetbaarheid van Nordin Bourazma. Als die niet kan spelen, doe ik mogelijk een beroep op Dadi."
Dyllan Ahinful keert terug als linkerverdediger. Hij miste de vorige duels vanwege een blessure. Ook Antony Berenstein is weer inzetbaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.