Hercules en De Meern op jacht naar eerste punten

UTRECHT - In de 3e divisie B wordt zondag de tweede speelronde afgewerkt. Hercules en De Meern gaan op jacht naar de eerste punten.
14.00 uur Hercules - Dongen
14.00 uur De Meern - OJC Rosmalen

HERCULES

Hercules speelde vorige week een prima wedstrijd tegen Westlandia. Met tien man maakten de Utrechters een 3-0 achterstand goed, om in de slotfase toch nog de 4-3 om de oren te krijgen. Zondag is Dongen de tegenstander. De Brabanders speelden vorig seizoen, net als Westlandia en Hercules, play-offs om promotie naar de 2e divisie.
Voor Hercules en Dongen is het al de tweede ontmoeting in het nog prille seizoen. Vorige week woensdag troffen beide teams elkaar in de tweede voorronde van de KNVB beker. Hercules won na verlenging met 4-2. De competitiewedstrijd tussen beide teams vorig seizoen in Utrecht eindigde in 1-0. Dongen, dat eerder DOVO met 5-2 uit de beker had geknikkerd, startte de competitie met een 3-2 zege op promovendus Blauw Geel'38.
Hercules mist tegen Dongen de geschorste Matthijs Blijham. Aanvoerder Colin Broers en Roy Kelder zijn geblesseerd. Christy Bonevacia en Lars Willemse zijn na een blessure weer inzetbaar.

DE MEERN

Promovendus De Meern speelt thuis tegen OJC Rosmalen, dat vorige week met 2-2 gelijk speelde tegen 2e divisiedegradant UNA. De Brabanders hebben zich deze zomer fors versterkt. De belangrijkste aanwinst is spits Wesley Meeuwsen, die vorig jaar in de 2e divisie 16 keer scoorde voor De Treffers.
De Meern startte de competitie met een 2-1 nederlaag tegen medepromovendus Quick. De ploeg van trainer Joël Titaley zal deze week getraind hebben op het verwerken van hoekschoppen. Beide doelpunten van Quick vielen vorige week namelijk uit een hoekschop.
Bij De Meern ontbreekt aanwinst Fahti Ben Ahmed. Hij is geblesseerd. Lejon Cats, Sven van Doorn, Tommy van der Linden en Rychto Lawalata zijn hersteld van hun blessures, maar nog niet wedstrijdfit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.