Kelderman schuift plekje op in klassement Vuelta

VEENENDAAL - Wilco Kelderman kijkt met een goed gevoel terug op het verloop van de dertiende etappe in de Ronde van Spanje. Door tijdverlies bij de Spanjaard David de la Cruz kon de Nederlandse coureur van Team Sunweb een plaatsje opschuiven in het algemeen klassement. Hij staat nu vierde, op 4 seconden van nummer drie Johan Esteban Chaves uit Colombia.
"Je weet gewoon dat je met zo'n superlastige finale van voren moet zitten", reageerde Kelderman. "Iedereen rijdt volle bak daar en dan vallen er gaten, omdat er renners niet meer kunnen volgen en er tussenuit sturen. Is er eenmaal een gaatje dan kun je dat bijna niet meer dichten. Zeker in deze fase van de Vuelta zie je dat iedereen vermoeid begint te raken."
Kelderman: "Ik had vandaag ook niet echt goede benen. Maar mijn achtste plek toont wel aan dat ik scherp kan blijven."
Kelderman begint zaterdag onbevangen aan de veertiende etappe, een zware bergetappe over 175 kilometer, met onder meer de beklimming van de Sierra de la Pandera (hoogte 1830 meter). "Die ken ik nog niet. Het is wel lekker om te weten waar het steil is en waar het dan weer wat afvlakt. Want daar kunnen ze doortrekken en dan weet je dat je ook nog even moet doorbijten om wat meer uit de wind te blijven zitten. We zien wel hoe het loopt."

VERRASSING

Volgens ploegleider Arthur van Dongen kan Kelderman zaterdag misschien voor een verrassing zorgen. "Hij is in deze Vuelta al dicht bij de dagprijs geweest. Maar de benen zullen het bepalen. We gaan in elk geval de route goed doornemen. Hij moet zijn concurrenten goed in de gaten houden. En zeker ook onthouden dat als hij aan zijn limiet zit, niet moet proberen de rest te blijven volgen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.