Instellingen

Kelderman is derde plek alweer kwijt in Spanje

© Cor Vos |Team Sunweb
VEENENDAAL - Wielrenner Wilco Kelderman heeft zondag zijn derde plek in het algemeen klassement van de Ronde van Spanje verloren. De Rus Ilnur Zakarin sprintte in het slot van de etappe weg van Kelderman en pakte genoeg seconden om de derde plek over te nemen van de Veenendaalse wielrenner.
De bergetappe werd gewonnen door Miguel Angel Lopez, Zakarin eindigde als tweede gevolgd door Kelderman. Froome kwam als vijfde over de streep.
Christopher Froome blijft de leiding houden in het klassement. De achterstand van nummer vier Kelderman op de Brit is 2 minuten en 11 seconden. Het gat tussen hem en Zakarin is 3 seconden. Vicenzo Nibali staat op de tweede plek met een achterstand van 1 minuut en 1 seconden op Froome.
Een klein lichtpuntje voor Kelderman was er nog wel. Doordat hij in het slot van de etappe in de achtervolging ging op Zakarin won Kelderman twee seconden op leider Froome en directe concurent voor de vierde plaats Chavez. Daarbij pakte hij ook nog eens 4 bonificatieseconden op de twee renners.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.