Instellingen

Kelderman tweede in individuele tijdrit Vuelta

© ANP
VEENENDAAL - Wilco Kelderman heeft een reuzenstap gezet richting een mogelijke podiumplek in de Ronde van Spanje. De Veenendaler eindigde als tweede in de individuele tijdrit bij Logroño, op 29 seconden van een ongenaakbare Christopher Froome.
Bij het eerste tussenpunt na 13 kilometer was Kelderman nog ruimschoots de snelste, 16 seconden voor Ilnur Zakarin en liefst 22 seconden voor rodetruidrager Froome. In het tweede deel van de tijdrit versnelde Froome, dus ging de ritzege aan de Veenendaler voorbij.
Wel pakte Kelderman tijdwinst op alle andere klassementsrenners. De renner van Team Sunweb pakt een halve minuut op Alberto Contador, Vincenzo Nibali en Ilnur Zakarin. Bovendien haalde Kelderman nog voor de helft van de tijdrit zijn concurrent Johan Esteban Chavez in, die twee minuten eerder gestart was. Chaves verloor uiteindelijk ruim 3,5 minuut op Kelderman.
De Veenendaler stijgt naar de derde plek in het algemeen klassement, op ruim 2,5 minuut van Froome.

REACTIE KELDERMAN

Kelderman wist aan de finish nog niet of hij de komende dagen zijn derde plaats gaat verdedigen of nog een poging gaat wagen om de tweede plaats van Nibali aan te vallen. "Het is moeilijk om nu te zeggen dat ik de komende dagen ga aanvallen", zei hij. "Ik weet niet hoe de benen blijven. De aankomst van morgen is heel steil, op een geitenpad en totaal niet te vergelijken met wat we hebben gehad. Het gaat nog een heel lastige week worden. Het enige dat ik kan doen is knokken en hopen dat Froome of Nibali nog een slechte dag hebben."
"Het is natuurlijk altijd jammer tweede te moeten worden", vervolgt de renner. "Ik wist geen tussentijden, want zo was dat afgesproken met de ploegleiding. Ik hoorde aan het einde wel dat het een secondenspel tussen mij en Froome was. Het heuvelachtige deel ging goed, maar het stuk naar beneden met de wind tegen was heel lastig, zeker om de wattages te halen die daar werden verwacht. Daar viel ik denk ik wat stil. Maar het was een goede tijdrit."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.